Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oscars uitgereikt door mystery guests

Shownieuws

Er wordt weer een blik sterren opengetrokken om de Oscars uit te reiken. Anders dan voorheen worden de namen van die sterren niet van tevoren bekendgemaakt.

(Novum/AP) - Net als in voorgaande jaren wordt een blik sterren opengetrokken om de Oscars uit te reiken. Anders dan voorheen worden de namen van die sterren niet van tevoren bekendgemaakt. "Er komen fantastische filmsterren die veel filmliefhebbers en fans van onze show aanspreken. We gaan echter niet vertellen om wie het gaat", stelt een woordvoerder van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences (Ampas), het filmgenootschap dat de prijzen jaarlijks toekent.

Awardgala's zoals de Oscars proberen doorgaans publiciteit te genereren door voortijdig bekend te maken welke sterren over de rode loper zullen lopen. De Ampas probeert nu mensen nieuwsgierig te maken door precies het tegenovergestelde te doen. Vorig jaar reikten onder anderen Nicole Kidman, Harrison Ford, Cameron Diaz en George Clooney de gouden beeldjes uit.

De Oscars worden op 22 februari vergeven in het Kodak Theatre in Hollywood. Volgende week donderdag worden de genomineerden bekendgemaakt. Eerder deze week werd al duidelijk dat Nederland geen kans maakt in de categorie beste buitenlandse film. De Nederlandse productie 'Dunya & Desie' staat niet op de shortlist met negen films waaruit volgende week de vijf genomineerden worden gekozen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen