Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oprichter Fleetwood Mac treedt op in Nederland

Shownieuws

Peter Green, een van de oprichters van Fleetwood Mac, treedt in februari op in Nederland. De gitarist speelt in Paradiso in Amsterdam en 013 in Tilburg.

Peter Green, een van de oprichters van Fleetwood Mac, geeft in februari twee optredens in Nederland. De gitarist speelt met zijn kersverse band Peter Green and Friends op 21 en 22 februari in het Amsterdamse Paradiso en in 013 in Tilburg. Dat heeft organisator Rock 'N Roots Concerts donderdag bekendgemaakt.

De 62-jarige Brit zal tijdens de concerten nummers van Fleetwood Mac afwisselen met zijn favoriete bluesnummers. Green richtte Fleetwood Mac in 1967 op met drummer Mick Fleetwood en bassist John McVie. In de drie jaar dat hij bij de populaire band speelde, scoorde Fleetwood Mac hits met nummers als 'Albatross', 'Need your love so bad' en 'Oh well'.

Green verliet de band in 1970. Enkele jaren later werd hij gediagnosticeerd met de geestesziekte schizofrenie en in een psychiatrische inrichting behandeld. In de jaren negentig maakte Green een comeback met de band Peter Green Splinter Group. In 2004, na negen albums, kwam een einde aan de band. Nu treedt hij opnieuw op met Peter Green and Friends.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen