Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme is Ambassadeur van de Vrijheid

Shownieuws

Ellen ten Damme is uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid 2009. Ze reist op Bevrijdingsdag met een helikopter langs verschillende festivals in Nederland.

Ellen ten Damme is door het Nationaal Comité 4 en 5 mei uitgeroepen tot Ambassadeur van de Vrijheid 2009. Dat heeft het comité donderdag bekendgemaakt. De zangeres reist op Bevrijdingsdag met een helikopter langs verschillende festivals in Nederland. Ze vormt die dag eenmalig een duo met dj Isis, die ook tot ambassadeur is benoemd.

Ook het rocktrio Voicst en rapper Typhoon zijn dit jaar Ambassadeurs van de Vrijheid. Voor Typhoon, die samen met zijn vrienden Stick & Rico, Blaxtar en Neske Beks op het podium zal staan, betekent vrijheid 'grenzen overstijgen'. "Als we onze beperkingen kunnen omzetten in mogelijkheden, zullen we de vrijheid die we nu hebben meer waarderen en vergroten", verklaart hij.

De dertien Bevrijdingsfestivals, die in Amsterdam en in alle provincies worden georganiseerd, trekken jaarlijks ongeveer 750 duizend bezoekers. Vorig jaar maakten Ferry Corsten, VanVelzen en Pete Philly & Perquisite als vrijheidsambassadeurs een helikopertoer langs de festivals.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen