Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kurtis Blow treedt op tijdens Noorderslag

Shownieuws

Rapper Kurtis Blow maakt zaterdag zijn opwachting op het eendaagse festival Noorderslag in Groningen. De hiphoppionier treedt op tijdens de show van theFringe.

De Amerikaanse rapper Kurtis Blow maakt zaterdag zijn opwachting op het eendaagse festival Noorderslag in Groningen. De hiphoppionier treedt op tijdens de show van theFringe. Dat heeft het management van het Nederlandse viertal woensdag laten weten.

Blow, die eigenlijk Curtis Walker heet, brak in de vroege jaren tachtig door met albums als 'Deuce' en 'Tough'. Hij wordt gezien als een van de grondleggers van de rapmuziek. In 1985 stond hij samen met r&b-duo René & Angela in de Nederlandse Top 40 met het nummer 'Save your love (for number one)'.

De muziek van theFringe wordt omschreven als een mengeling van electro, hiphop en funk. De band, die bestaat uit twee dj's en twee mc's, won vorige maand de publieksprijs en de muzikantenprijs tijdens De Grote Prijs van Nederland, een jaarlijkse wedstrijd voor aanstormend talent.

TMF bood theFringe vorig jaar de kans om een videoclip op te nemen in het kader van het project Kweekvijver, dat nieuwkomers een kans biedt om door te breken. De debuutsingle 'Eindbaas' was veelvuldig te zien op de Nederlandse muziekzender.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen