Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde heeft schaatstrauma

Shownieuws

Dat het ijs momenteel als sneeuw voor de zon verdwijnt, kan Albert Verlinde geen bal schelen. "Ik kan niet schaatsen", vertelt de presentator.

Dat het ijs momenteel als sneeuw voor de zon verdwijnt, kan Albert Verlinde geen bal schelen. "Koek en zopie en bisschopswijn vind ik heerlijk, maar dat is het dan ook", vertelt de presentator en theaterproducent aan Novum Nieuws. "Ik kan niet schaatsen. Ik heb vroeger de verkeerde schaatsen gekregen van mijn ouders, van die Friese doorlopertjes."

Het 47-jarige gezicht van showbizzprogramma RTL Boulevard vreest bovendien gebroken botten en kneuzingen. "Ik ben bang om te vallen. In het theater en op tv niet, maar op het ijs altijd wel", legt hij uit.

Toch heeft Verlinde geen hekel aan de schaatssport. "Ik zou het hartstikke leuk vinden als die Elfstedentocht er weer kwam. Ik ben bij de vorige geweest voor SBS", vertelt de presentator, die voor zijn hoogtijdagen bij RTL 4 enkele programma's presenteerde voor SBS 6. "Toen heb ik in de kroeg gestaan om te kijken hoe het daar gevierd werd. Het is een fantastisch festijn."

De in Den Bosch woonachtige Verlinde verwacht dit jaar geen Elfstedentocht. "Ik heb gehoord van onze Brabantse weerman dat het dit jaar niet gebeurt, maar volgend jaar wel."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen