Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Oud-deelnemers Songfestival verdeeld over Toppers

Shownieuws

Oud-deelnemers aan het Songfestival zijn verdeeld over het liedje en de act van De Toppers. "Het liedje kan rechtstreeks de prullenbak in", stelt Ben Cramer.

Oud-deelnemers aan het Eurovisie Songfestival zijn verdeeld over het liedje en de act waarmee De Toppers in mei een gooi gaan doen naar de winst bij het muziekfestijn in Moskou.

Laura Vlasblom, die in 1986 met haar groep Frizzle Sizzle dertiende werd, betwijfelt überhaupt of De Toppers wel zo'n goede keuze zijn. "De Toppers zijn hier in Nederland een succes, maar ik vraag me af hoe ze het in het buitenland doen. Ik denk dat ze het vooral van hun show moeten hebben."

Collega Ben Cramer, die in 1973 de veertiende plaats behaalde op het festival met zijn lied 'De oude muzikant', roemt het talent van René Froger, Gordon en Jeroen van der Boom. Hij is echter niet enthousiast over hun act en het liedje 'Shine', dat door Gordon werd geschreven en zondag door het publiek werd gekozen als Nederlandse inzending. "Het liedje kan rechtstreeks de prullenbak in", stelt Cramer. "Ook de kledingkeuze vind ik helemaal niks."

Saskia en Serge behaalden in 1971 een zesde plaats op het Songfestival met het lied 'Tijd'. Het duo is wel louter positief over De Toppers en hun liedje. "Het is echt een Songfestivalliedje. Wij vinden de stemmen van De Toppers goed bij elkaar passen en Jeroen de goede keuze als vervanger van Gerard Joling. Het spat van het scherm af."

Basgitarist John Gaasbeek, die met zijn groep Teach-In 34 jaar geleden het Songfestival won met het lied 'Ding-a-dong', is teleurgesteld dat De Toppers in Moskou niet worden begeleid door een groot orkest. "Juist dat maakt een lied beter en mooier en zo veel meer geschikt als songfestivallied", vindt hij. "Jammer dat de opzet zoals hij nu is niet wordt veranderd. Het wordt nu te veel gedomineerd door de Oostbloklanden en wat mij betreft mag het wel in een andere vorm worden gegoten."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen