Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kanker Jade Goody uitgezaaid

Shownieuws

De baarmoederhalskanker van Jade Goody is uitgezaaid naar haar lever, darmen en lies. "Ik ben er kapot van", vertelt de Big Brother-veteraan in The Sun.

Jade Goody heeft dinsdag te horen gekregen dat haar baarmoederhalskanker is uitgezaaid naar haar lever, darmen en lies. "Ik ben er kapot van", zegt de Big Brother-veteraan in de Britse krant The Sun. "Ik ben bang en ik ben boos. Ik wil niet sterven, want ik heb zo veel om voor te leven."

De 27-jarige realityster, die zes jaar geleden meedeed aan de Britse versie van Big Brother, kreeg in augustus te horen dat ze aan baarmoederhalskanker lijdt. Een maand later werd de baarmoeder van Goody operatief verwijderd, waarop een chemotherapie volgde. "De chemo is lang niet zo effectief geweest als ik had gehoopt", vertelt ze. "De realiteit is dat ik van een genezingskans van veertig procent ben overgegaan naar het kijken hoe lang ik in leven kan blijven."

Artsen bekijken woensdag welke behandeling Goody de beste vooruitzichten geeft. "Ik ben in een nachtmerrie beland", constateert ze. "Ik probeer positief te blijven. Ik hoop dat een nieuwe behandeling de agressieve kankercellen kan onderdrukken en controleren."

Goody, die twee jonge zoontjes heeft, wordt bekritiseerd omdat ze haar behandeling door camera's laat volgen en openhartig over haar ziekte praat in een serie interviews. "Mensen zeggen dat ik het voor het geld doe en dat is ook zo. Niet om flitsende auto's en grote huizen van te kopen, maar om de toekomst van mijn zoons veilig te stellen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen