Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ex-manager klaagt Britney en ouders aan

Shownieuws

Sam Lutfi, de voormalige manager en goede vriend van Brintey Spears, sleept de popster en haar ouders voor de rechter. Hij beschuldigt het gezin van laster.

(Novum/AP) - Sam Lutfi, de voormalige manager en goede vriend van Britney Spears, sleept de popster en haar ouders voor de rechter, wegens onder meer laster en contractbreuk. "Jamie en Lynne hebben een campagne vol leugens en intimidatie in werking gezet met als doel de vernietiging van Lutfi en hem uit het leven van Britney te bannen", zo is over de ouders van de zangeres te lezen in de rechtsdocumenten die Lutfi dinsdag indiende bij een rechtbank in Los Angeles.

Behalve van laster beschuldigt Lutfi de familie van mishandeling en het opzettelijk toebrengen van 'emotioneel leed'. Zo zou vader Jamie Lutfi vorig jaar op de borst hebben gestompt omdat hij zijn vrouw Lynne had uitgescholden. Door de klap zou Lutfi 'fysieke en psychologische schade' hebben opgelopen. Het boek 'Through the storm', dat Lynne Spears schreef over haar beroemde gezin, zit volgens Lutfi vol met valse beweringen.

Volgens Lutfi heeft Britney contractbreuk gepleegd. Hij beweert dat hij twee jaar geleden een mondelinge overeenkomst heeft gesloten met de 27-jarige zangeres, waarin hij door haar werd aangewezen als manager. Hij zou vier jaar lang haar belangen behartigen in ruil voor vijftien procent van haar totale inkomen. Britney zou de mondelinge overeenkomst in een sms'je hebben bevestigd.

De aanklacht komt drie dagen nadat een rechter Spears en haar familie voorzag van een straatverbod tegen Lutfi. De voormalige manager zou samen met paparazzo Adnan Ghalib, die vorig jaar een korte romance beleefde met Spears, hebben geprobeerd de curatele te verstoren die vader Jamie over de financiën van zijn dochter heeft. Het duo zou meermaals hebben geprobeerd via slinkse wegen contact te zoeken met Britney.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen