Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bioscoopzaal vernoemd naar Jos Stelling

Shownieuws

Jos Stelling krijgt een eigen filmzaal. In een nieuwe bioscoop in de Oekraïense stad Nikolayev wordt een van de zalen vernoemd naar de Nederlandse regisseur.

Jos Stelling krijgt een eigen filmzaal. In de nieuwe bioscoop Multiplex in de Oekraïense stad Nikolayev wordt een van de zalen vernoemd naar de Nederlandse regisseur. Dat heeft Holland Film, dat Nederlandse films promoot in het buitenland, maandag bekendgemaakt.

Alle zalen in het complex worden genoemd naar internationale regisseurs. De naar Stelling vernoemde zaal grenst onder meer aan die van 'Last tango in Paris'-regisseur Bernardo Bertolucci. De directeur van het complex stelt in een verklaring te hopen dat de culturele banden tussen Oekraïne en Nederland worden versterkt door de vernoeming van de filmzaal naar Stelling.

De films van Stelling zijn erg populair in Oekraïne. Bij de Oekraïense première van 'Duska', dat zich deels in het land afspeelt, was vorig jaar president Viktor Joesjtsjenko aanwezig.

De 63-jarige Stelling, ook bekend van films als 'De Vliegende Hollander' en 'No trains, no planes', stelt 'alleen maar te kunnen opscheppen' over zijn eigen filmzaal. "Natuurlijk is het ongelooflijk leuk, een eer, om een bioscoop naar jezelf vernoemd te krijgen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen