Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Krezip-gitarist stapt over naar The Sheer

Shownieuws

Krezip-gitarist Jan Peter Hoekstra heeft zich bij de band The Sheer gevoegd. Hij doet nog wel mee met alle optredens van Krezip die nog gepland staan.

Krezip-gitarist Jan Peter Hoekstra heeft zich bij de Haarlemse band The Sheer gevoegd. "We zochten voor de komende plaat een bijzondere, eigenzinnige gitarist, die ook pedalsteel kon spelen op een aantal van de songs en ik wist dat Jan Peter hier dé persoon voor was", vertelt zanger Bart van Liemt.

Na een eerste kennismaking en wat gitaarspelen bleek er sprake te zijn van chemie tussen de jongens. "Al snel werd me duidelijk dat Jan Peter veel kon toevoegen aan de overige nummers van de plaat", vertelt Van Liemt. "Nadat we terug waren gekomen uit Zweden van de opnames van het album zijn we gelijk met Jan Peter gaan repeteren en hebben we zijn partijen opgenomen. Het resultaat is echt te gek."

Volgens Van Liemt is er nooit sprake geweest van een uitbreiding van The Sheer, maar werd al vrij snel duidelijk dat Hoekstra ' een perfecte match' was. "Binnen twee weken hebben we hem gevraagd om bij de band te komen." Het nieuwe album van de band verschijnt eind maart.

In oktober kondigde Krezip aan na twaalf jaar uit elkaar te gaan. Op 26 en 27 juni neemt de van oorsprong Tilburgse band definitief afscheid van zijn fans met twee afscheidsconcerten in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Hoekstra doet gewoon mee met alle geplande optredens van Krezip.

Hoekstra is niet de enige die zijn leven ziet veranderen na Krezip. Zangeres Jacqueline Govaert bevalt deze lente van haar eerste kindje en toetseniste Annelies Kuijsters gaat trouwen met haar vriend Gert-Jan, die drummer is van The Sheer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen