Kies je favoriete radiostation

Dossiers

John Malkovich verfilmt boek Arnon Grunberg

Shownieuws

John Malkovich verfilmt het boek 'De geschiedenis van mijn kaalheid' van de Nederlandse auteur Arnon Grunberg. "Arnon is een grappige man", stelt Malkovich.

John Malkovich verfilmt het boek 'De geschiedenis van mijn kaalheid' van de Nederlandse auteur Arnon Grunberg. Dat vertelt de Amerikaanse acteur, die de film zelf produceert, maandag in de Volkskrant. "Ik heb tijdens de kerstdagen net de eerste draft van het scenario gelezen", zegt hij. "Arnon is een grappige man."

De 55-jarige Malkovich, die naam maakte met films als 'Dangerous liaisons' en 'Empire of the sun', heeft Grunberg verzocht om het scenario voor de film te schrijven. Die bedankte echter voor de eer. Grunberg, die het boek schreef onder het pseudoniem Marek van der Jagt, meldde al in 2007 dat hij met Malkovich had gesproken over het verfilmen van zijn roman.

Het boek, dat stamt uit 2000, draait om het wel en wee van een Weense filosofiestudent. De 37-jarige Grunberg werd veelvuldig geprezen voor romans als 'Fantoompijn', 'De asielzoeker' en 'Tirza'.

Malkovich was dit weekeinde in Nederland ter promotie van de film 'Bloody mondays & strawberry pies'. De acteur sprak de voice-over in voor de film van Coco Schrijber. Wanneer de verfilming van 'De geschiedenis van mijn kaalheid' in de bioscoop moet verschijnen, is onduidelijk.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen