Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Slumdog millionaire' grote winnaar Golden Globes

Shownieuws

'Slumdog millionaire' is met vier beeldjes de grote winnaar van de Golden Globes. De film won onder meer de prijs voor beste dramafilm en beste regisseur.

(Novum/AP) - De film 'Slumdog millionaire' is met vier beeldjes de grote winnaar van de Golden Globes. De Britse film van regisseur Danny Boyle, die draait om drie straatkinderen in India, won de prijzen voor beste dramafilm, beste regisseur, beste script en beste soundtrack. De 66e editie van de Golden Globes vond zondag plaats in Beverly Hills.

De nieuwste film van Woody Allen, 'Vicky Christina Barcelona', kreeg het gouden beeldje in de categorie beste musical of komedie. Mickey Rourke en Kate Winslet werden uitgeroepen tot beste acteur en actrice in een dramafilm, voor respectievelijk 'The wrestler' en 'Revolutionary road'. Winslet won eveneens de Golden Globe voor beste vrouwelijke bijrol, voor haar rol in 'The reader'.

In de categorieën beste acteur en actrice in een musical of komedie kwam de eer toe aan Colin Farrell, voor 'In Bruges', en Sally Hawkins, voor 'Happy-go-lucky'. De Golden Globe voor beste mannelijke bijrol ging naar de overleden Heath Ledger, voor zijn rol als The Joker in 'The Dark Knight'.

De al meermaals onderscheiden Israëlische animatiefilm 'Waltz with Bashir' kreeg de prijs voor beste niet-Engelstalige film.

Op televisiegebied waren de historische dramaserie John Adams en de komedieserie 30 Rock de grote winnaars, met respectievelijke vier en drie Golden Globes. John Adams kreeg onder meer de prijs voor beste miniserie. Ook werden acteurs Laura Linney en Paul Giamatti uitgeroepen tot beste actrice en acteur in een miniserie of televisiefilm.

Acteurs Alec Baldwin en Tina Fey werden onderscheiden als beste acteur en actrice in een musical- of komedieserie. Beiden zijn te zien in 30 Rock. Die serie werd eveneens uitgeroepen tot beste musical- of komedieserie. De Golden Globe voor beste dramaserie ging naar de serie Mad Men.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen