Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dunya & Desie' niet langer in race voor Oscar

Shownieuws

Nederland maakt geen kans meer op een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. 'Dunya & Desie' wist zich niet bij de laatste negen te plaatsen.

Nederland maakt dit jaar geen kans meer op een Oscar in de categorie beste buitenlandse film. De Nederlandse inzending 'Dunya & Desie' wist zich niet bij de laatste negen te plaatsen, zo blijkt uit de lijst van kanshebbers die op de site van de Academy Awards is geplaatst.

Uit de negen buitenlandse films worden de uiteindelijke vijf genomineerden gekozen die op 22 februari meedingen naar de Oscar voor beste buitenlandse film. Onder de kanshebbers bevinden zich onder meer de Franse film 'Entre les murs', de Israëlische film 'Waltz with Bashir' en de Duitse film 'Der Baader Meinhof Komplex'.

'Dunya & Desie', met Maryam Hassouni en Eva van de Wijdeven in de hoofdrollen, ging vorig jaar in première op het filmfestival van Berlijn. De film over twee Amsterdamse hartsvriendinnen die naar Marokko gaan, viel al in de prijzen op het filmfestival van Sarajevo en Tel Aviv en tijdens de Isabella International Film Week in Italië.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen