Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lil Kim niet blij met film over Notorious B.I.G.

Shownieuws

Lil Kim is niet blij met de manier waarop ze is neergezet in 'Notorious' over het leven van Notorious B.I.G. Ze vindt dat er een karikatuur van haar is gemaakt.

(Novum/AP) - Lil Kim is niet blij met de manier waarop ze is geportretteerd in de film 'Notorious' over het leven van rapper Notorious B.I.G. "De filmstudio en producenten hebben een karikatuur van mij gemaakt om de film een interessantere verhaallijn te geven in plaats van mij neer te zetten als een persoon met talent, zelfrespect en iemand die in staat was een eigen carrière te maken door middel van hard werken", laat de rapper in een verklaring weten.

Christopher Wallace, de echte naam van Notorious B.I.G., was 24 jaar toen hij in 1997 in Los Angeles werd doodgeschoten. Hij was een van de meest invloedrijke hiphopartiesten van de jaren negentig. Big, zoals de rapper ook wel werd genoemd, was de mentor van Lil Kim en had ook een stormachtige relatie met de artieste. "Ook al was mijn relatie met Big soms erg ingewikkeld, het was ook echt en gefundeerd op bewondering en liefde voor elkaar", laat ze weten.

De moeder van de rapper is niet onder de indruk van de kritiek van Lil Kim. "Dit is een film over Christopher Wallace", zegt Voletta Wallace. "Het heeft niets te maken met Lil Kim. Als ze teleurgesteld en verdrietig is, is dat haar probleem."

Wayne Barrow, de voormalige manager van Big en producent van de film, is het met de moeder van de rapper eens. "Onze opdracht als producenten was iets neer te zetten voor drie personen, zijn moeder en zijn twee kinderen. Voor alle anderen geldt: Ga in de rij staan, koop een kaartje en geniet van de show."

De scenarioschrijver begrijpt dat Lil Kim misschien niet kan waarderen hoe ze wordt neergezet in de film. "Maar ik denk dat een hoop mensen na het zien van de film veel meer begrip voor haar hebben", zegt Cheo Hodari Coker.

'Notorious' draait vanaf vrijdag in de Amerikaanse bioscopen. De film wordt in Nederland in april verwacht.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen