Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse schrijft Brits songfestivalnummer

Shownieuws

De Amerikaanse Diane Warren levert de tekst van de Britse inzending voor het songfestival. Zij schreef eerder hits als 'If I could turn back time' van Cher.

De Amerikaanse songwriter Diane Warren neemt de tekst van de Britse inzending voor het Eurovisie Songfestival voor haar rekening. Zij schreef eerder wereldhits als 'If I could turn back time' voor Cher en 'I don't wanna miss a thing' voor Aerosmith. Dat meldt BBC News zondag.

Eerder werd al bekend dat Andrew Lloyd Webber de muziek schrijft voor de Britse inzending van het liedjesfestijn, dat in mei plaatsvindt in Moskou. Hij is momenteel via de BBC-show Your Country Needs You op zoek naar de artiest die het nummer ten gehore zal brengen tijdens het songfestival.

Groot-Brittannië doet het de laatste jaren niet goed tijdens het jaarlijkse liedjesfestijn. Vorig jaar wist Andy Abrahams slechts een gedeelde laatste plaats te bemachtigen. De Rus Dima Bilan won de show.

Voor Nederland reizen dit jaar De Toppers, bestaande uit Gordon, René Froger en Jeroen van der Boom, af naar Moskou. Liedjesschrijvers hebben tot en met eind november nummers kunnen insturen. Op 1 februari wordt tijdens een nationale finale bekend met welk nummer De Toppers de Nederlandse eer gaan verdedigen tijdens de internationale voorronde in mei.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen