Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul de Leeuw wint tv-moment van 2008

Shownieuws

Het fragment 'Paul moet op de Koets' van Paul de Leeuw is verkozen tot tv-moment van 2008. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt in een live-programma.

Het fragment 'Paul moet op de Koets' van Paul de Leeuw is verkozen tot tv-moment van 2008. Dat werd zaterdagavond bekendgemaakt in een live-programma dat Matthijs van Nieuwkerk presenteerde in de Amsterdamse Koepelkerk.

De jury was unaniem. Het programma 'Mooi Weer de Leeuw' is uitermate vakkundig en met plezier gemaakt, zei juryvoorzitter Anita Witzier, die sprak van een georganiseerde chaos. "De Leeuw behandelt iedereen op dezelfde manier." In het winnende fragment stapt De Leeuw met de verstandelijk gehandicapte Ita in een klein gouden koetsje achter een pony. Ook rennen de twee door de studio.

Onder de tien genomineerden waren de opnamen met de verborgen camera van Joran van der Sloot door Peter R. de Vries en het geruchtmakende interview van een GeenStijl-verslaggever met voormalig minster voor Wonen, Wijken en Integratie Ella Vogelaar (PvdA). Deze fragmenten werden respectievelijk tweede en derde. Daarnaast waren onder meer de winst van langeafstandszwemmer Maarten van der Weijden tijdens de Olympische spelen en een aflevering van de Lama's, waarin schrijfster Heleen van Royen en het decor het moeten ontgelden, genomineerd.

In de jury zaten RTL 4-programmadirecteur Erland Galjaard, NRC-televisiecriticus Hans Beerekamp, hoofdredacteur van de Vara Gids Chris Buur en presentatrice Anita Witzier. De jury koos vorig jaar De Grote Donorshow van BNN als tv-moment van 2007.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen