Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sopranos-acteur veroordeeld tot tien jaar cel

Shownieuws

Acteur Lillo Brancato Jr. is vrijdag veroordeeld tot tien jaar cel. Hij werd schuldig bevonden aan een poging tot inbraak, waarbij een agent omkwam.

(Novum/AP) - Lillo Brancato Jr., die een rol speelde in de televisieserie The Sopranos, is vrijdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van tien jaar. De Amerikaanse acteur werd schuldig bevonden aan poging tot inbraak. Bij de inbraakpoging schoot zijn medeverdachte een politieagent dood. Vorige maand bepaalde een rechter dat Brancato niet verantwoordelijk was voor deze moord.

De overleden politieman betrapte de drugsverslaafde Brancato en medeverdachte Steven Armento in december 2005 toen zij in de Bronx in New York bij een appartement wilden inbreken om aan valium te komen. Daarbij ontstond een vuurgevecht waarbij de 28-jarige agent omkwam. Armento werd in oktober schuldig bevonden aan de moord en veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf.

De 32-jarige Brancato maakte in 1993 zijn acteerdebuut naast Robert De Niro in de film 'A Bronx tale'. In het tweede seizoen van The Sopranos uit 2000 vertolkte hij de rol van de jonge crimineel Matt Bevilacqua, die uiteindelijk genadeloos wordt geliquideerd door hoofdpersoon Tony Soprano.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen