Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Patrick Swayze in ziekenhuis met longontsteking

Shownieuws

Patrick Swayze heeft zichzelf ter observatie in een ziekenhuis laten opnemen met een longontsteking. De 56-jarige acteur heeft alvleesklierkanker.

Patrick Swayze heeft zichzelf ter observatie in een ziekenhuis laten opnemen met een longontsteking. Dat werd vrijdag bekendgemaakt tijdens een persconferentie van de nieuwe serie The Beast. De acteur, bij wie begin vorig jaar alvleesklierkanker werd geconstateerd, speelt een FBI-agent in de serie.

De 56-jarige acteur heeft zich uit voorzorg laten opnemen omdat hij momenteel erg verzwakt is, zei de directeur van zender A&E, waar The Beast wordt uitgezonden. "Chemotherapie heeft een enorme invloed op het immuunsysteem, en daar komen ziekten bij kijken."

Swayze zei eerder deze week in een interview met talkshowpresentatrice Barbara Walters dat hij niet verwacht nog langer dan twee jaar te leven. "Ik denk dat vijf jaar niet realistisch is", zei hij. "Twee jaar ligt meer voor de hand als je op de statistieken afgaat. Maar ik wil blijven volhouden tot ze een medicijn hebben gevonden." Alvleesklierkanker is een vorm van kanker waarbij de overlevingskans slechts vijf procent is.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen