Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lara Croft gaat gebukt onder kredietcrisis

Shownieuws

Lara Croft is een van de populairste computerfiguurtjes, maar ze kan niet op tegen de kredietcrisis. Haar nieuwste spel is minder vaak verkocht dan verwacht.

(Novum/AP) - Lara Croft mag dan een van de populairste computerfiguurtjes zijn, de rondborstige actieheldin kan niet opboksen tegen de kredietcrisis. Het laatste deel van de populaire spelreeks, 'Tomb raider: underworld', heeft niet zo goed verkocht als spelletjesproducent Eidos had gehoopt.

In de Verenigde Staten zijn tussen de release op 18 november en kerst 1,5 miljoen exemplaren van het spel verkocht, zo heeft de Britse onderneming vrijdag bekendgemaakt. Dat was heel wat minder dan Eidos had voorspeld. Mede door de tegenvallende verkoopcijfers heeft het bedrijf zijn winstvoorspelling voor dit jaar bijgesteld van 179-201 miljoen euro tot 201-224 miljoen euro.

Aandelen van het bedrijf, dat ook titels uitgeeft als 'Hitman' en 'Deus ex', kelderden vrijdag met 27,5 procent. Eidos waarschuwde eveneens dat het wellicht in de komende zes maanden zijn schuldverplichtingen niet kan nakomen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen