Kies je favoriete radiostation

Dossiers

William 'Grissom' Petersen mist CSI niet

Shownieuws

William Petersen heeft geen spijt van zijn beslissing om Crime Scene Investigation te verlaten. "Ik heb het op een goede manier afgesloten."

William Petersen heeft geen spijt van zijn beslissing de Amerikaanse televisieserie Crime Scene Investigation (CSI) te verlaten. Dat vertelt de acteur in een interview met het Amerikaanse tijdschrift Entertainment Weekly. "Het was mijn leven, maar ik heb het op een goede manier afgesloten. Ik zal mijn personage Gil Grissom dus niet missen en hoop dat het publiek dat ook niet zal doen."

Het besluit om na negen jaar te stoppen kwam van de acteur zelf. Hij vertelt dat hij bang was dat hij lui zou worden omdat zijn bedje bij de serie gespreid was. "Ze betaalden me heel veel geld en ik hoefde er op een gegeven moment niet meer zo hard voor te werken. Ik realiseerde me opeens dat de artiest in mij aan het wegkwijnen was. Als je iets negen jaar lang doet, wordt het routine. Het was te veilig voor mij."

Donderdag wordt in de Verenigde Staten de aflevering uitgezonden waarin Grissom de serie, die zich afspeelt in Las Vegas, verlaat. Die episode werd al in oktober opgenomen. Petersen blijft wel aan als een van de uitvoerend producenten van CSI. Ook zal zijn karakter Grissom af en toe terugkeren voor een gastoptreden. De 55-jarige acteur heeft zich inmiddels teruggetrokken in Chicago waar hij in het plaatselijke Steppenwolf Theater op de planken staat met het theaterstuk 'Dublin carol'.

CSI wordt in Nederland uitgezonden door RTL, net als de spin-offs CSI: Miami en CSI: New York. Het achtste seizoen van CSI werd dit najaar door de omroep uitgezonden. Wanneer het negende seizoen, waarin Grissom afscheid neemt, te zien zal zijn, is niet bekend.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen