Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Slumdog Millionair' valt in prijzen

Shownieuws

'Slumdog Millionair' is als grote winnaar uit de bus gekomen bij de Critics' Choice Awards. De film van Danny Boyle won onder meer de prijs voor beste film.

(Novum/AP) - 'Slumdog Millionair' is donderdag als grote winnaar uit de bus gekomen bij de uitreiking van de Critics' Choice Awards in Santa Monica. De film van Danny Boyle over een arme jongen die meedoet aan de Indiase Weekend Miljonairs won vijf prijzen, waaronder die voor beste film en voor beste regisseur.

'The Dark Knight' werd de award voor beste actiefilm toegekend. Wijlen Heath Ledger werd onderscheiden met de prijs voor beste mannelijke bijrol voor zijn rol van The Joker in de film. Regisseur Chris Nolan nam de prijs namens de overleden acteur in ontvangst. "Hij heeft een belangrijke bijdrage aan de wereld van de film geleverd. Bedankt dus voor deze blijk van waardering", zei hij.

Sean Penn mocht ook twee prijzen mee naar huis nemen. Hij werd als beste acteur onderscheiden voor zijn rol van de homoseksuele politicus Harvey Milk in de film 'Milk'. Samen met de rest van de cast van de film won hij de prijs voor beste ensemble. Anna Hathaway en Meryl Streep moesten de eer van 'beste actrice' delen voor hun rollen in respectievelijk 'Rachel getting married' en 'Doubt'.

De Critics' Choice Awards worden jaarlijks toegekend door de Broadcast Film Critics Association, de grootste vereniging van Amerikaanse filmrecensenten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen