Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Overleden zoon John Travolta herdacht

Shownieuws

De zoon van John Travolta, Jett, is donderdag herdacht tijdens een ceremonie in de villa van zijn ouders. Of er andere sterren aanwezig waren, is onduidelijk.

(Novum/AP) - De overleden tienerzoon van John Travolta, Jett, is donderdag herdacht tijdens een ceremonie in de villa van zijn ouders in Florida. Zo'n twaalf fotografen en verslaggevers hielden zich urenlang op bij het landgoed van de Travolta's in de buurt van de stad Ocala. Verscheidene mensen uit de buurt stopten uit nieuwsgierigheid of kwamen bloemen afgeven voor het rouwende koppel.

Of er andere sterren bij de ceremonie aanwezig waren, is onduidelijk. Travolta en zijn vrouw, actrice Kelly Preston, wonen in een vrijstaande woning met een eigen landingsbaan. Bezoekers kunnen op die manier ongezien invliegen en weer vertrekken.

Jett werd vorige week vrijdag bewusteloos aangetroffen in de vakantiewoning van de Travolta's op de Bahama's. Een autopsie wees maandag uit dat hij is overleden aan een toeval. De jongen zou vanaf zijn vroege jeugd lijden aan de ziekte van Kawasaki. Jett werd maandag na de autopsie gecremeerd en zijn as werd nog diezelfde avond teruggevlogen naar de Verenigde Staten.

Volgens een woordvoerder van de Scientology-kerk in Los Angeles gedenken aanhangers van de omstreden sekte bij een uitvaart het leven en niet de dood van de overledene. "Het is een manier om ze voorspoed toe te wensen in hun toekomstige leven." De woordvoerder stelt dat scientologen geloven dat een mens een onsterfelijk spiritueel wezen is, dat na zijn dood opnieuw wordt geboren in een menselijk lichaam.

Tom Cruise, net als de Travolta's een fervent aanhanger van de kerk, noemde de dood van de 16-jarige Jett donderdag 'afschuwelijk'. "John was gek op hem, op allebei zijn kinderen", zei hij in de Amerikaanse talkshow The View. Travolta en Preston hebben nog een 8-jarige dochter, Ella Bleu.

Geruchten dat Jetts ouders hem, vanuit hun religieuze overtuiging, medicatie zouden hebben onthouden, zijn volgens Cruise niet op waarheid gebaseerd. De Scientology-kerk zou niet tegen de reguliere gezondheidszorg zijn, 'juist het tegenovergestelde'. "Ze zeggen: laat je medisch keuren, neem je medicijnen in, laat je behandelen voor je lichamelijke aandoeningen", vertelde de filmster. De aflevering van The View, die donderdag werd opgenomen, zal vrijdag in de Verenigde Staten worden uitgezonden.

Travolta en Preston hebben sinds de dood van hun zoon slechts eenmaal publiekelijk van zich laten horen. "We zijn diepbedroefd dat onze tijd met hem maar zo kort heeft mogen zijn. We koesteren de tijd die we met hem hebben gehad voor de rest van ons leven", stelde het echtpaar in een verklaring, enkele dagen na de dood van Jett.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen