Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Johan Heesters zegt theatervoorstelling af

Shownieuws

Johan Heesters heeft zijn rol in de Duitse productie 'Im weißen Rössl' tot en met 4 januari afgezegd. De 105-jarige zanger heeft last van oververmoeidheid.

(Novum/AP) - Johan Heesters heeft zijn rol als keizer Franz Joseph in de Duitse productie 'Im weißen Rössl' tot en met 4 januari afgezegd. De 105-jarige Nederlandse zanger heeft last van oververmoeidheid.

Heesters gaat tijdens de komende feestdagen uitrusten. "De spanningen van de laatste dagen en weken hebben de acteur, die op 5 december zijn 105e verjaardag vierde, veel kracht gekost", laten de Hamburgse theaterdirecteuren Jürgen Wolffer en Michael Lang in een verklaring weten.

Eerder deze week haalde de hoogbejaarde Heesters bakzeil bij de rechtbank in Berlijn. Hij had een rechtszaak aangespannen tegen een Duitse documentairemaker die beweerde dat hij in 1941 heeft opgetreden voor de nazi's in concentratiekamp Dachau. Daarmee is voorlopig een eind gekomen aan een jarenlange strijd van Heesters om zijn naam te zuiveren.

Eerder deze maand raakte Heesters weer in opspraak toen hij tijdens een interview in de rubriek De Jakhalzen in het Vara-programma De Wereld Draait Door zei dat hij Adolf Hitler een 'goede kerel' vond. Daags daarna liet hij weten zijn uitspraak te betreuren. Zijn vrouw Simone zei dat de interviewer haar man 'woorden in de mond legde'.

De hoogbejaarde artiest, die sinds 1935 in Duitsland woont, is voornemens zijn rol op 6 januari weer op te pakken en tot en met het einde van de voorstelling op 18 januari door te spelen. Tot die tijd wordt het stuk opgevoerd zonder de scènes waarin keizer Franz Joseph voorkomt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen