Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Uri Geller vindt Patty Brard een 'freak'

Shownieuws

Uri Geller heeft een aparte kijk op Patty Brard. "Ze is een beetje een freak op een positieve manier, omdat zij dingen doet die andere vrouwen nooit doen."

Uri Geller denkt het zijne van de Nederlandse presentatrice Patty Brard. "Zij is op een positieve manier een beetje een freak, omdat zij dingen doet die andere vrouwen nooit zouden doen", meent de mentalist. "Ik houd van de lef van Patty." De presentatrice liet zich tijdens het eerste seizoen van de show De Nieuwe Uri Geller onder meer met komkommers in haar handen en mond vastbinden, waarna een geblinddoekte man de groente doormidden hakte.

Brard hoeft niet meer bang te zijn. Zij is niet langer te zien als proefkonijn, maar presenteert naast Tooske Ragas het tweede seizoen van de show, die op 9 februari van start gaat.

Tijdens de show, die ook in landen als Israël, Turkije en Rusland te zien is, strijden twaalf kandidaten met bijzondere gaven tegen elkaar om zich de nieuwe Uri Geller te mogen noemen. Wederom komt de 62-jarige mentalist zelf met acts, die hij naar eigen zeggen nog nooit heeft uitgevoerd. "Er gaan dingen gebeuren bij mensen thuis", laat hij weten. "Bloemen kunnen groeien, heet worden en van kleur veranderen." De kijker zal gevraagd worden om bloemen in de buurt van de televisie te houden.

De nieuwe reeks wordt volgens de Israëliër, die zijn shows beschrijft als 'entertainment op het hoogste niveau', nog spannender. "Ik heb een dvd gekregen met daarop de acts van de nieuwe deelnemers en ik kan je vertellen dat de meeste acts apart, fantastisch en gevaarlijk zijn. Ik verbaas mij erover dat SBS 6 het aandurft om zo veel gevaarlijke acts te vertonen op televisie. Het Nederlandse publiek zal zonder twijfel gefascineerd zijn."

De mentalist, die in de jaren zeventig grote bekendheid vergaarde met onder meer het ombuigen van lepels, zegt net zo weinig van de opgevoerde acts te snappen als het publiek. "Ik ben net als de mensen thuis een toeschouwer, omdat ik niet weet hoe de deelnemers hun act doen. Ik ben op precies dezelfde manier verrast als zij."

Het is wederom aan de kijker om te bepalen wie zich de opvolger van Geller mag noemen. Tijdens de show voorziet hij iedere act van commentaar en geeft aan de deelnemer die tijdens de show de meeste indruk heeft gemaakt immuniteit, waardoor diegene die bewuste week niet weggestemd kan worden.

Geller weet precies waaraan de winnaar van De Nieuwe Uri Geller moet voldoen. "De act die de deelnemers opvoeren, is voor mij van ondergeschikte waarde", vertelt hij. "Ik kijk naar hun karakter, persoonlijkheid en charisma, want degene die wint, is waarschijnlijk de meest charismatische performer. Je hoeft niet mooi te zijn, maar als je charisma uitstraalt win je de stemmen van de mensen thuis."

De mentalist wil met de winnaars uit de verschillende landen waar de show wordt uitgezonden een zogenoemde wereldfinale organiseren in Las Vegas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen