Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Peta kiest Oprah Winfrey tot persoon van het jaar

Shownieuws

Oprah Winfrey is volgens Peta persoon van het jaar. "Oprah gebruikt haar bekendheid om degenen die het minder getroffen hebben, waaronder dieren, te helpen."

Oprah Winfrey is gekozen tot persoon van het jaar door dierenrechtenorganisatie Peta. "Oprah gebruikt haar bekendheid en haar luisterende publiek om degenen die het minder hebben getroffen, waaronder dieren, te helpen", meldt de organisatie op haar website.

De 54-jarige presentatrice stelde dit jaar de erbarmelijke omstandigheden aan de kaak waarin puppy's gefokt worden in Amerika in zogenaamde 'puppy mills'. Ook besteedde ze onder meer aandacht aan legbatterijen. Daarnaast volgde ze op aanraden van schrijfster Kathy Freston drie weken lang een veganistisch dieet.

Terwijl Winfrey de hemel in wordt geprezen, krijgt Donna Karan het zwaar te verduren. Peta is een actie gestart tegen de Amerikaanse modeontwerpster. De dierenrechtenorganisatie nagelt Karan aan de schandpaal omdat ze nog altijd konijnenbont gebruikt in haar ontwerpen, terwijl ze eerder beloofde dat niet meer te doen. Peta roept bezoekers van de site DonnaKaranBunnyButcher.com op de 60-jarige ontwerpster te boycotten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen