Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schikking over foto's Marilyn Monroe

Shownieuws

De partijen die ruzieden over zeven foto's van Marilyn Monroe hebben overeenstemming bereikt. De fotograaf beschuldigde twee mannen van diefstal van de kiekjes.

(Novum/AP) - De twee partijen die ruzieden over zeven foto's van Marilyn Monroe hebben een schikking getroffen. Het geschil is volgens de betrokken advocaten op een vriendschappelijke manier opgelost. Het enige dat over de schikking bekend is gemaakt, is dat beide partijen samen negen afdrukken van de fotoserie zullen produceren en verkopen.

De maker van de bewuste foto's, fotograaf Bert Stern, klaagde vorig jaar Michael Weiss en Don Penny aan omdat zij de foto's zouden hebben gestolen. De mannen beweerden echter dat een vriend van hen de plaatjes op straat had gevonden. Stern, die de foto's zes weken voor de dood van Monroe in 1962 maakte, eiste de kiekjes terug en verlangde daarnaast een schadevergoeding omdat hij inkomsten zou zijn misgelopen doordat de foto's in zijn archief ontbraken.

De zeven foto's maken deel uit van een serie van 2500 foto's die Stern in opdracht van het modeblad Vogue van de filmster maakte. De serie staat bekend als de 'Laatste Zitting'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen