Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rally stichting Bart de Graaff start in Schotland

Shownieuws

De rally Miles of Mystery, waarvan de opbrengst naar de Bart Foundation gaat, is van start gegaan in Schotland. Die bestemming werd lange tijd geheim gehouden.

De rally Miles of Mystery, waarvan het inschrijfgeld ten goede komt aan de Bart Foundation, is woensdag van start gegaan in Schotland. Waar de rally zou plaatsvinden, werd maandenlang strikt geheim gehouden. Tot en met zondag racen de deelnemers langs 'de mooiste plekken in Schotland', zo stelt organisator Bcause in een verklaring.

Voorzien van startnummer 1 is de zus van wijlen Bart de Graaff, Mirjam, woensdag gestart in de Porsche van haar broer. Aan de rally nemen zowel beginners als ervaren rijders deel. De deelnemers mogen zelf kiezen of ze in een moderne sportwagen of een klassieke auto rijden.

Bcause organiseert evenementen en projecten die in het teken staan van maatschappelijke betrokkenheid. De Bart Foundation ondersteunt jonge mensen met een ernstige ziekte of handicap. De stichting werd in 2002 in het leven geroepen na de dood van De Graaff, de oprichter van jongerenomroep BNN. De kleine televisiemaker leed zelf aan een chronische nierziekte.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen