Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Poster 'De muze' winnaar Afficheprijs

Shownieuws

De poster van de film 'De muze' is woensdag bekroond met de cinema.nl Afficheprijs 2008. Het affiche kreeg 35 procent van de negentienhonderd stemmen.

De poster van de film 'De muze' is woensdag bekroond met de cinema.nl Afficheprijs 2008. Het affiche van de film, die werd geregisseerd door Ben van Lieshout, kreeg ruim 35 procent van de negentienhonderd stemmen die online en in het festivalpaviljoen van het Nederlands Filmfestival in Utrecht werden uitgebracht.

Op het winnende affiche is actrice Tara Elders liggend afgebeeld. Haar hoofd is slechts deels zichtbaar. De 28-jarige actrice speelt een hoofdrol in de film over een jonge dichter die kampt met een writer's block.

De cinema.nl Afficheprijs, die voorheen de Skrien Afficheprijs heette, is in 2001 in het leven geroepen om 'een onderbelicht maar belangrijk onderdeel van de filmpromotie naar een hoger peil te brengen'. Een vakjury doet een voorselectie, terwijl het publiek sinds vorig jaar de winnaar kiest.

'De muze' heeft met de bekroning films als 'Vox populi', 'TBS', 'Moordwijven' en Calimucho' verslagen. Vorig jaar ging de prijs naar 'As I was wondering where this mixed-up little life of mine was leading to', de docufilm over Ellen ten Damme.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen