Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger Van Dik Hout ontvangt romandebuut

Shownieuws

Kim Moelands reikt het eerste exemplaar van haar roman 'Ademloos' uit aan Martin Buitenhuis, de frontman van Van Dik Hout. De presentatie vindt vrijdag plaats.

Schrijfster Kim Moelands reikt het eerste exemplaar van haar debuutroman 'Ademloos' uit aan Martin Buitenhuis, de frontman van Van Dik Hout. Dat heeft Mistral Uitgevers laten weten. De presentatie van het boek, dat draait om Moelands' gevecht tegen taaislijmziekte, vindt vrijdag plaats in de Amsterdamse club Bitterzoet.

De muziek van Van Dik Hout speelt een grote rol in 'Ademloos'. Elk hoofdstuk in het boek wordt voorafgegaan door enkele citaten uit favoriete liedjes van Moelands. Daaronder bevinden zich teksten van meerdere nummers van de Nederlandse popgroep, zoals 'Alle duizenden redenen', 'De keuzes die je maakt' en 'Het laat me koud'.

In 'Ademloos' vertelt Moelands over haar ziekte en hoe haar vriend Ron, die eveneens aan taaislijmziekte leed, kwam te overlijden. Naast muziekteksten van Van Dik Hout citeert de schrijfster nummers van onder anderen Guus Meeuwis, André Hazes, Bryan Adams en Queen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen