Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moeder Oprah klaagt boetiek aan

Shownieuws

De moeder van Oprah Winfrey heeft de luxe boetiek die haar aanklaagde nu zelf voor de rechter gesleept. Ze vindt dat ze haar schuld niet hoeft te betalen.

(Novum/AP) - De moeder van Oprah Winfrey heeft de luxe boetiek die haar vorige maand heeft aangeklaagd nu zelf voor de rechter gesleept. Vernita Lee vindt dat ze haar schuld niet hoeft te betalen omdat de winkel haar lopend krediet bleef verruimen.

Lee zou sinds januari 2004 een lopend krediet hebben gehad bij Valentina Inc. in Milwaukee. Haar speciale status als klant gaf haar recht op privésessies waarin haar nieuwe kleding werd getoond. Lee gaf ruim honderdduizend euro uit in de boetiek, maar raakte achter met de maandelijkse betaling van minimaal veertienhonderd euro.

Volgens de moeder van de talkshowkoningin hebben de eigenaren van Valentina Inc. misbruik gemaakt van haar gebrek aan kennis, bekwaamheid en hoedanigheid toen ze voor haar een lopend krediet aanmaakten.

Het is niet de eerste keer dat beide partijen elkaar voor de rechter treffen. Zes jaar geleden schikten Lee en de boetiek een geschil over een opgelopen rekening van 124 duizend euro. In de schikking werd afgesproken dat Valentina geen lopend krediet meer mocht verlenen aan Lee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen