Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Alles is liefde' grote kanshebber Gouden Kalveren

Shownieuws

De romantische komedie 'Alles is liefde' is met zeven nominaties koploper in de strijd om de Gouden Kalveren. De prijzen worden vrijdag uitgereikt.

De romantische komedie 'Alles is liefde' is met zeven nominaties koploper in de strijd om de Gouden Kalveren, die vrijdag worden uitgereikt in de schouwburg van Utrecht. Dat heeft het Nederlands Film Festival (NFF), dat het prijzengala organiseert, dinsdag bekendgemaakt. Ook de film 'Het zusje van Katia', die donderdag in première ging op het NFF, werd door de jury op waarde geschat. Het filmdrama maakt kans op zes gouden beeldjes.

'Bloedbroeders' en 'Het echte leven' kregen elk vijf nominaties. In de categorie beste lange speelfilm strijden 'Alles is liefde', 'Dunya & Desie' en 'Het zusje van Katia' om de eer. Joram Lürsen ('Alles is liefde'), Arno Dierickx ('Bloedbroeders') en Mijke de Jong ('Het zusje van Katia') maken kans op het Gouden Kalf in de categorie beste regie.

Erik van Heijningen ('Bloedbroeders'), Robert de Hoog ('Skin') en Theo Maassen ('TBS') zijn genomineerd voor beste acteur. Eva van de Wijdeven ('Dunya & Desie'), Sallie Harmsen ('Het echte leven') en Anneke Blok ('Tiramisu') maken kans op het Gouden Kalf in de categorie beste actrice.

'Het zusje van Katia' is in de categorie beste vrouwelijke bijrol maar liefst twee keer vertegenwoordigd. De actrices Olga Louzgina en Julia Seijkens maken beiden kans op de prijs. Zij nemen het op tegen Lies Visschedijk ('Alles is liefde'). Matthijs van de Sande Bakhuyzen ('Bloedbroeders'), Loek Peters ('Het echte leven') en Ton Kas ('Vox populi') zijn kanshebbers in de categorie beste mannelijke bijrol.

In de categorie beste scenario nemen Kim van Kooten ('Alles is liefde'), Robert Jan Westdijk ('Het echte leven') en schrijversduo Jan Eilander en Jolein Laarman ('Het zusje van Katia') het tegen elkaar op.

In totaal zijn er zestien categorieën waarin Gouden Kalveren worden vergeven, waaronder ook beste korte film, beste muziek, beste camera en beste montage. Vrijdag wordt tijdens het Gala van de Nederlandse Film bekend wie een of meerdere beeldjes in ontvangst mogen nemen. Het prijzenfestijn vormt de afsluiting van het festival, dat woensdag van start ging.

Vorig jaar was 'Tussenstand' de grote winnaar van het festival. De film van Mijke de Jong sleepte vier Gouden Kalveren in de wacht. 'Kruistocht in spijkerbroek' kreeg de prijs voor beste lange speelfilm.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen