Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Iris van Herpen maakt kans op Europese modeprijs

Shownieuws

Couturier Iris van Herpen is genomineerd voor de prestigieuze Createurope: The Fashion Academy Award. Ze is verkozen uit duizend kandidaten uit heel Europa.

De Nederlandse modeontwerpster Iris van Herpen is genomineerd voor de prestigieuze Createurope: The Fashion Academy Award. Dat heeft een woordvoerder van Van Herpen dinsdag laten weten. De couturier is, met 29 andere kanshebbers, verkozen uit duizend kandidaten uit heel Europa.

Op 18 oktober wordt tijdens een finaleshow in Berlijn bekend wie de prijs, waaraan een bedrag is verbonden van 25 duizend euro, mee naar huis mag nemen. De winnende couturier mag zijn collectie tonen op verschillende modebeurzen. Ook wordt de winnaar tijdens een verblijf van een jaar in Berlijn begeleid door mode-expert Dirk Schönberger, creatief directeur van modelabel Joop en de voorzitter van The Fashion Academy Award.

Van Herpen presenteerde in juli haar nieuwste collectie op de Amsterdam International Fashion Week. De experimentele creaties die ze toonde, waren vervaardigd uit zeer fijn ijzergaas, waardoor de jurken leken te bestaan uit grijze rook.

De modeprijs is een initiatief van het Duitse Goethe-Institut en cultuurinstituut Eunic Berlin.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen