Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Toppers op dieet voor Songfestival

Shownieuws

De Toppers treffen pittige voorbereidingen voor het Songfestival. "We moeten er waanzinnig goed uitzien en nog een kilootje of vijf afvallen met z'n drieën."

De Toppers krijgen het nog flink voor de kiezen voor ze afreizen naar Moskou voor het Eurovisie Songfestival. "We moeten er waanzinnig goed uitzien en nog een kilootje of vijf afvallen met z'n drieën", vertelt Gerard Joling dinsdag aan Novum Nieuws.

Eerder deze maand werd bekend dat René Froger, Gerard Joling en Gordon meedoen aan de internationale zangwedstrijd. Ze hebben alle vertrouwen in een finaleplek. "Als we met een goede act komen en met een goed liedje dan weet ik zeker dat het kan", verklaart Froger. "Ik weet zeker dat we heel veel aandacht krijgen van de Russische media als wij in Moskou zijn."

Tijdens hun optredens voor Toppers in Concert weten de drie zangers het publiek ieder jaar te verrassen met bizarre acts. Zo maakten de Toppers al eens hun entree te paard, op een olifant, met blauwe poedels en met een parachutesprong. Tijdens het liedjesfestijn in Moskou zullen de artiesten zich echter moeten inhouden. "Als je daar op het podium staat, heb je je ook te houden aan bepaalde regels", stelt Froger.

De artiesten zijn niet bang om fans te verliezen met hun deelname aan de 54e editie van het liedjesfestijn. "Ik heb ooit meegedaan in 1988. Iedereen waarschuwde mij dat het slecht zou zijn voor mijn carrière. Maar ik heb er niets van gemerkt. Het is alleen maar beter gegaan", vertelt Joling. "Wij doen daarna de Toppers concerten", vult Gordon aan. "Het is echt niet zo dat mensen hun kaartje voor het optreden terug gaan geven als we niet in de finale komen."

Ruim dertig jaar geleden won de Nederlandse act Teach-In het Songfestival met het nummer 'Ding-a-dong'. In de jaren die volgden wist Nederland het succes niet te evenaren. "We gaan er natuurlijk wel heen om überhaupt verschil te kunnen maken", vertelt Froger. "Het heeft geen zin om erheen te gaan en er vanuit te gaan dat we op 12 mei alweer thuis zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen