Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Boete voor Beau na duik in Amsterdamse gracht

Shownieuws

Beau van Erven Dorens moet diep in de buidel tasten voor zijn duik in de Amstel. De presentator kan een rekening van 'enkele duizenden' euro's verwachten.

Beau van Erven Dorens moet diep in de buidel tasten voor zijn duik in de Amsterdamse Amstel ter promotie van zijn roman Pijn. De presentator kan een rekening van 'enkele duizenden' euro's verwachten, zo laat een woordvoerder van de brandweer donderdag weten in het Parool. "Wij willen laten weten dat dit niet kan", zegt hij.

De brandweer rukte vorige maand uit nadat de 37-jarige Van Erven Dorens onder het oog van belangstellenden en toegestroomde pers vanaf de Magere Brug in het ijskoude water dook. Hij sloeg daarmee waarschuwingen van de politie in de wind. De presentator werd uit het water gevist en overgebracht naar het politiebureau.

Met de boete wil de brandweer een signaal afgeven. "Hij is willens en wetens het water ingesprongen", zegt de woordvoerder. "Stel dat er in Amsterdam-Noord een auto in het water was geraakt. Dan waren onze duikers bezig geweest Van Erven Dorens uit het water te halen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen