Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Lily Allen bekritiseerd voor drugspropaganda

Shownieuws

Het pleidooi van Lily Allen voor cocaïne is niet bij iedereen even goed gevallen. De schaduwminister van binnenlandse zaken noemt haar uitspraken 'naïef'.

Het pleidooi van Lily Allen voor de harddrug cocaïne is niet bij iedereen even goed gevallen. De Britse schaduwminister van binnenlandse zaken, Dominic Grieve, noemt haar uitspraken 'naïef'. "Drugs bevorderen de misdaad en maken levens kapot, dat staat als een paal boven water", zo zegt hij in de Britse krant Daily Mail.

Allen beweerde onlangs in een interview met muziekblad The Word dat de slechte reputatie van cocaïne onterecht is. "Ik ken veel mensen die drie nachten per week cocaïne gebruiken en gewoon elke dag naar hun werk gaan, zonder enig probleem", stelde ze. "Maar die kant van het verhaal horen we nooit."

Grieve maakt zich boos om de uitlatingen van de 23-jarige zangeres. "Als iemand als Lily Allen zulke opmerkingen maakt, brengt ze schade toe aan jonge mensen, die op een punt in hun leven moeten kiezen of ze wel of niet drugs gebruiken."

Grieve is een conservatief parlementslid dat als schaduwminister het beleid van minister van binnenlandse zaken Jacqui Smith, van de regerende Labour-partij, onder de loep neemt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen