Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jennifer Hudson genomineerd voor Image Award

Shownieuws

Zangeres Jennifer Hudson is zeven keer genomineerd voor een Image Award. Dat heeft de Amerikaanse burgerrechtenorganisatie NAACP bekendgemaakt.

(Novum/AP) - Jennifer Hudson is door een Amerikaanse burgerrechtenorganisatie zeven keer genomineerd voor een Image Award. Dat heeft de National Association for the Advancement of Colored People (NAACP), die zich inzet voor etnische minderheden, woensdag in Beverly Hills bekendgemaakt. De zangeres ontving nominaties in verschillende categorieën, waaronder beste vrouwelijke artiest en beste muziekvideo.

De organisatie, die prijzen uitreikt in categorieën als film, muziek en literatuur, heeft naast Hudson ook Alicia Keys en Beyoncé Knowles genomineerd. Beyoncé, die in zes categorieën kans maakt op een prijs, neemt mogelijk een award mee naar huis voor haar rol in de film 'Cadillac records'.

De films 'The secret life of bees' (acht nominaties), 'Cadillac records' (zeven nominaties) en 'Miracle at St. Anna' maken alle drie kans op een award in de categorie beste film. Daarnaast strijden onder meer de series '30 rock', 'The game' en 'Ugly Betty' voor 'beste comedyserie'.

Een speciale commissie van de NAACP, bestaande uit driehonderd professionals uit de film- en muziekwereld, heeft de genomineerden geselecteerd. De awardshow, die op 12 februari voor de veertigste keer plaatsvindt, wordt gepresenteerd door actrice Halle Berry en acteur Tyler Perry.

Vorig jaar wonnen Alicia Keys en Chris Brown een award voor beste artiest en viel actrice America Ferrera in de prijzen voor haar rol in de Amerikaanse serie 'Ugly Betty'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen