Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Batman grote winnaar Amerikaanse publieksprijzen

Shownieuws

De Batman-film 'The Dark Knight' was de grote winnaar tijdens de People's Choice Awards. De actiefilm verzilverde elk van zijn vijf nominaties.

(Novum/AP) - De Batman-film 'The Dark Knight' was woensdag de grote winnaar tijdens de People's Choice Awards in Los Angeles. De actiefilm verzilverde elk van zijn vijf nominaties, waaronder die voor beste film, actiefilm, cast en superheld. De strijd tussen Batman, een rol van Christian Bale, en slechterik The Joker, gespeeld door wijlen Heath Ledger, werd bekroond met de prijs voor beste filmvete.

Will Smith werd maar liefst tweemaal bekroond voor zijn acteerkunsten. De acteur, die vorig jaar een hit had met de blockbuster 'Hancock', won in de categorieën beste mannelijke filmster en beste mannelijke actiester. Brad Pitt werd bekroond met de prijs voor beste 'leading man'. Hij is momenteel in de Verenigde Staten te zien in de film 'The curious case of Benjamin Button'.

De beste 'leading lady' is volgens het Amerikaanse publiek Kate Hudson. Reese Witherspoon werd uitgeroepen tot beste vrouwelijke filmster en Angelina Jolie kreeg de prijs voor beste vrouwelijke actiester. Laatstgenoemde was vorig jaar voor het eerst sinds lange tijd weer te zien in een actiefilm. De vrouw van Brad Pitt speelde een van de hoofdrollen in de film 'Wanted'.

Tijdens de People's Choice Awards werden ook prijzen vergeven in de categorieën muziek en televisie. De van oorsprong Nederlandse show Deal or no Deal werd door het Amerikaanse publiek verkozen tot beste spelshow.

Amerikanen konden op de website van organisator CBS, een Amerikaanse televisiezender, stemmen op de genomineerden. De prijzen werden dit jaar voor de 35e keer vergeven. Actrice Queen Latifah presenteerde het prijzengala.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen