Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Israëlische tekenfilm genomineerd voor Bafta

Shownieuws

De animatiefilm 'Waltz with Bashir' maakt kans op een Bafta in de categorie beste niet-Engelstalige film. Ook het Italiaanse 'Gomorra' is genomineerd.

De geanimeerde documentaire 'Waltz with Bashir' maakt kans op een Bafta in de categorie beste niet-Engelstalige film. Dat heeft de British Academy of Film and Television Arts, die de Britse filmprijzen vergeeft, woensdag bekendgemaakt. Ook de Duitse film 'Der Baader Meinhof Komplex', het Italiaanse 'Gomorra' en de Franse films 'Il y a longtemps que je t'aime' en 'Persepolis' maken kans op de onderscheiding.

Net als vorig jaar zijn de genomineerden in de categorie beste niet-Engelstalige film eerder bekendgemaakt dan die in de andere categorieën. Door die vroege bekendmaking wil het vakgenootschap zijn leden ruimschoots de kans geven om de vijf films te bekijken. Volgende week donderdag worden de andere genomineerden vrijgegeven.

'Waltz with Bashir' werd zaterdag nog door Amerikaanse filmrecensenten verkozen tot beste film. De animatiefilm draait om de belegering van de Libanese hoofdstad Beiroet door Israël in 1982. Regisseur Ari Folman interviewde voor de film zijn oude legerkameraden, wier verhalen worden verbeeld met behulp van animaties.

De Bafta's worden op 8 februari uitgereikt tijdens een ceremonie in Londen. Vorig jaar kreeg de Duitse film 'Das Leben der Anderen' de prijs in de categorie beste niet-Engelstalige film.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen