Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stooges geschrokken en verbijsterd na dood gitarist

Shownieuws

The Stooges staan op hun website stil bij het overlijden van gitarist Ron Asheton. Hij wordt 'een geweldige vriend, broer, muzikant, strijder' genoemd.

De bandleden van The Stooges hebben via de website van de rockband gereageerd op de plotselinge dood van gitarist Ron Asheton. Zij stellen 'geschrokken en verbijsterd' te zijn door het overlijden van hun collega, die dinsdag dood werd gevonden in zijn huis in het Amerikaanse Ann Arbor. "Hij was een geweldige vriend, broer, muzikant, strijder. Onvervangbaar. We zullen hem missen", schrijven ze.

Asheton was in 1967 samen met zijn broer, drummer Scott, een van de oprichters van The Stooges, dat werd gecompleteerd door bassist Dave Alexander en zanger Iggy Pop. De band, die in de jaren zestig en zeventig drie studioalbums maakte, was sinds 2003 weer bij elkaar.

Zijn medebandleden noemen Asheton, die 60 jaar werd, 'een liefdevolle, oprechte, warme persoon die altijd uitging van goede bedoelingen van mensen, ook als ze die niet hadden'. "Als muzikant was Ron een 'gitaargod', een idool en inspiratiebron voor anderen." In een persoonlijke toevoeging aan de gemeenschappelijke verklaring noemt zanger Iggy Pop de overleden Asheton 'zijn beste vriend'.

Asheton werd dinsdag dood aangetroffen op een bank in zijn woonkamer. Volgens de politie leek het erop dat hij daar al enkele dagen lag. Het onderzoek naar de doodsoorzaak loopt nog, maar vermoed wordt dat hij een hartaanval heeft gehad.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen