Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikanen gratis naar wassen Obama in Londen

Shownieuws

Toeristen in Londen krijgen de kans Barack Obama gratis van dichtbij te bewonderen. Houders van een Amerikaans paspoort mogen gratis naar Madame Tussauds.

(Novum/AP) - Amerikaanse toeristen in Londen krijgen de kans om hun nieuwe president Barack Obama gratis van dichtbij te bewonderen. Een ieder die op 20 januari een Amerikaans paspoort of rijbewijs kan laten zien aan de kassa van wassenbeeldenmuseum Madame Tussauds in de Britse hoofdstad, mag gratis naar binnen.

Op 20 januari wordt Obama geïnaugureerd als president, wat met de stunt van het museum wordt gevierd. "Het is zo'n belangrijk moment in de Amerikaanse geschiedenis", zei een woordvoerder van het museum. Normaal gesproken moeten bezoekers 27,50 euro betalen voor een bezoekje aan het wassenbeeldenmuseum.

Obama zal te zien zijn in een informele en ontspannen houding, lachend in de Oval Office in het Witte Huis. Momenteel leggen beeldhouwers de laatste hand aan het beeld. Obama bevindt zich in een bont gezelschap. Het wassenbeeldenmuseum wordt al bevolkt door onder anderen prins Charles, Amy Winehouse, David en Victoria Beckham, Nicole Kidman, en Brad Pitt en Angelina Jolie.

Behalve Barack Obama heeft Madame Tussauds in Londen binnenkort Formule 1-kampioen Lewis Hamilton als nieuwe attractie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen