Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Wereldkerstcircus herdenkt Bob van der Linden

Shownieuws

De 24e editie van het Wereldkerstcircus in Carré wordt opgedragen aan de overleden Bob van der Linden. De oud-directeur haalde het kerstcircus terug naar Carré.

De 24e editie van het Wereldkerstcircus in Carré wordt opgedragen aan Bob van der Linden. Spreekstalmeester Tony Wilson stond vrijdag bij de première stil bij de dit jaar overleden oud-directeur van Carré, die het kerstcircus na jaren afwezigheid terughaalde naar het theater aan de Amstel in Amsterdam.

Wilson sprak vanuit de piste familieleden van Van der Linden toe. Ook de producenten, onder wie Henk van der Meyden, denken 'met weemoed' terug aan de voormalige theaterdirecteur, die in maart op 75-jarige leeftijd overleed. "Dankzij hem heeft Carré zijn circusfunctie kunnen behouden", stellen ze dankbaar vast. "Bob is niet meer, maar dit Wereldkerstcircus is een levend monument voor hem geworden."

Dit jaar zou het publiek in Carré wel eens het meest bekroonde circusprogramma van Europa te zien kunnen krijgen. Grote namen uit de circuswereld zijn daarvoor verenigd. Zo maakt de Amerikaans-Zwitserse clown Bello Nock na acht jaar in de Verenigde Staten zijn Europese comeback in Amsterdam. Eerder deze week stortte de waaghals zich met een touw om zijn middel van het dak van het theater en ook in de piste liet hij zich gelden met vermakelijke stunts.

De producenten proberen met hun programma het klassieke circus te laten versmelten met nieuwe ontwikkelingen. Dat werd onder meer duidelijk toen acrobaten van het Groot Chinees Staatscircus hun kunsten vertoonden met lasso's, en bij het optreden van de Oekraïense acrobaat Anatoliy Zalevsky, die werd aangekondigd als 'het visitekaartje in de wereld van het nieuwe circus'.

Van economische tegenwind heeft het Wereldkerstcircus geen last. "We verkopen meer kaarten dan ooit", zegt producent Van der Meyden, die daaruit afleidt dat 'de mensen toch ontspanning en afleiding' zoeken. "Ze willen zich dit uitje niet laten ontzeggen."

Ook diverse BN'ers hadden vrijdagavond een plekje in de zaal gevonden. Onder anderen Henny Huisman, Tonny Eijk, Paul van Vliet en Frits Wester gaven acte de présence bij de première. Het Wereldkerstcircus, dat nog tot en met 4 januari in Carré staat, trekt jaarlijks zo'n zestigduizend bezoekers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen