Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jett Travolta donderdag herdacht

Shownieuws

John Travolta en Kelly Preston houden donderdag een herdenkingsdienst voor hun overleden tienerzoon Jett. De ceremonie in hun woonplaats Ocala is besloten.

(Novum/AP) - John Travolta en zijn vrouw Kelly Preston houden donderdag een herdenkingsdienst voor hun overleden tienerzoon Jett. Dat heeft een woordvoerder van de acteur bekendgemaakt. De ceremonie in Ocala, de woonplaats van de familie in Florida, is alleen toegankelijk voor familie en goede vrienden.

Jett overleed vrijdag op 16-jarige leeftijd, nadat hij bewusteloos was aangetroffen in de badkamer van het vakantiehuis van de familie Travolta op de Bahama's. Autopsie wees maandag uit dat de jongen is overleden aan een toeval.

De jongen had volgens zijn ouders vaker aanvallen waarbij hij het bewustzijn verloor. Jett zou lijden aan de ziekte van Kawasaki, een auto-immuunziekte waarbij bloedvaten door het hele lichaam ontstoken raken. Medische experts, die Jett overigens nooit hebben behandeld, trekken deze verklaring echter openlijk in twijfel in verschillende Amerikaanse media.

In de media is al vaker gesuggereerd dat de jongen autistisch was. Hij zou hier echter geen medicijnen voor gebruiken omdat de Scientology-leer, die zijn ouders aanhangen, hier tegen is. Neuroloog Bruce Cohen bevestigt tegenover het persbureau Associated Press dat autisten zouden kunnen sterven tijdens een langdurige epileptische aanval als hun medicijnen niet werken, of als ze deze niet gebruiken. Zijn ouders hebben altijd ontkend dat Jett autist was.

Lisa Marie Presley, zelf ook een aanhangster van de Scientology-kerk, is op haar weblog op de bres gesprongen voor de Travolta's en hun geloof. "Er zijn mensen die deze afschuwelijke tragedie als een gelegenheid zien om Scientology weer aan te vallen en de schuld te geven", schrijft ze. Ze ontkent ook dat Scientology tegen medicatie is. "Als medicijnen kunnen helpen, dan nemen ze het."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen