Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amy Winehouse niet in beroep tegen Noorse boete

Shownieuws

Amy Winehouse hoeft niet voor de Noorse rechter te verschijnen. Ze heeft het hoger beroep dat ze had aangetekend tegen een boete voor drugsbezit ingetrokken.

(Novum/AP) - Amy Winehouse hoeft niet voor de Noorse rechter te verschijnen. De Britse zangeres heeft besloten het hoger beroep dat ze had aangetekend tegen een boete wegens illegaal drugsbezit te laten vallen. Dat heeft haar advocaat dinsdag bekendgemaakt.

De 25-jarige Winehouse en haar echtgenoot Blake Fielder-Civil werden in oktober 2007 gearresteerd in de Noorse kustplaats Bergen wegens marihuanabezit. Het stel moest de nacht in de cel doorbrengen. Na betaling van ruim driehonderd euro per persoon mocht de duo het bureau verlaten.

De Britse zangeres ging later in beroep tegen de boete omdat de politie fouten zou hebben gemaakt tijdens de arrestatie. Zo zou Winehouse niet hebben begrepen dat, onder de Noorse wetgeving, het betalen van een boete gelijk staat aan het bekennen van schuld. Ze zou daarnaast zijn verhoord zonder de aanwezigheid van een tolk en advocaat.

Het lijkt de laatste tijd beter te gaan met de zangeres, die berucht is om haar overmatige drank- en drugsgebruik. Ze geniet momenteel van een vakantie op het Caribische eiland Sint Lucia, waar ze een gezond kleurtje heeft opgedaan en enkele kilo's is aangekomen. Ook lijkt ze in een onbekende, gespierde man een vakantievriendje te hebben gevonden.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen