Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zieke Patrick Swayze blijft vooruitkijken

Shownieuws

Patrick Swayze blijft vooruitkijken. "Reken maar dat ik door een hel ga", zegt de acteur met alvleeskanker. "En ik heb nog maar het begin gezien"

(Novum/AP) - Patrick Swayze blijft ondanks een moeilijk jaar vooruitkijken. Begin vorig jaar werd bij Swayze alvleesklierkanker vastgesteld, een kankervorm waarbij de overlevingskans slechts vijf procent is. "Reken maar dat ik door een hel ga", zegt hij. "En ik heb nog maar het begin gezien", zei hij in een interview met talkshowpresentatrice Barbara Walters, dat woensdag op de Amerikaanse televisie wordt uitgezonden.

De 56-jarige acteur, die vooral bekend werd door zijn rol in 'Dirty dancing', heeft ook emotioneel een flinke klap gekregen door de diagnose. "Ja, ik ben bang. Ja, ik ben boos. Ja, ik vraag me af waarom mij dit moet overkomen", zegt hij.

"Maar ik blijf dromen van een toekomst, een toekomst die bestaat uit een lang en gezond leven dat niet wordt geleid in de schaduw van kanker maar in het licht." Swayze heeft geen idee hoe lang hij nog heeft. "Ik denk dat vijf jaar niet realistisch is", zegt hij. "Twee jaar ligt meer voor de hand als je op de statistieken afgaat. Ik wil blijven volhouden tot ze een medicijn hebben gevonden, dus dat betekent dat ik er flink tegenaan moet."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen