Kies je favoriete radiostation

Dossiers

The Stooges-gitarist Ron Asheton (60) overleden

Shownieuws

Ron Asheton, de gitarist van The Stooges, is op 60-jarige leeftijd overleden. De Amerikaanse muzikant is waarschijnlijk overleden aan een hartaanval.

Ron Asheton, de gitarist van The Stooges, is op 60-jarige leeftijd overleden. De muzikant werd dinsdag dood gevonden in zijn huis in Ann Arbor. Dat heeft de politie bevestigd tegenover de lokale krant van het plaatsje in de Amerikaanse staat Michigan.

Volgens een woordvoerder gaat de politie er niet vanuit dat Asheton door een misdrijf om het leven is gekomen. De Amerikaanse muzikant zou dood op een bank in zijn woonkamer zijn aangetroffen en leek daar al enkele dagen te liggen. Het onderzoek naar de doodsoorzaak loopt nog, maar vermoed wordt dat hij een hartaanval heeft gehad.

Asheton was samen met zijn broer, drummer Scott, één van de oprichters van The Stooges, dat werd gecompleteerd door bassist Dave Alxander en zanger Iggy Pop. De band maakten in de jaren zestig en zeventig drie studioalbums, waarvan 'Raw power' in 1973 het laatste was. In 2003 kwam de band weer bij elkaar. In 2007 kwam het nieuwe album 'The weirdness' uit.

Na zijn vertrek uit The Stooges in 1973 speelde Asheton in verschillende bands, waaronder The New Order en Destroy All Monsters. Hij is opgenomen op de 29e plaats van de lijst met de honderd beste gitaristen aller tijden, die het Amerikaanse muziekblad Rolling Stone in 2003 opstelde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen