Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Amerikaanse producenten nomineren 'The Dark Knight'

Shownieuws

'The Dark Knight' is genomineerd in de categorie beste film van de Producers Guild of America (PGA). De prijzen worden op 24 januari uitgereikt in Hollywood.

(Novum/AP) - De Batman-blockbuster 'The Dark Knight' is genomineerd door de Producers Guild of America (PGA). De film neemt het in de categorie beste film op tegen 'The curious case of Benjamin Button', 'Frost/Nixon', 'Milk' en 'Slumdog millionaire'. Dat is maandag bekendgemaakt door de vakorganisatie van Amerikaanse film- en televisieproducenten. De PGA Awards worden op 24 januari uitgereikt in Hollywood.

Vorige maand werd duidelijk dat 'The Dark Knight' niet in aanmerking komt voor een Golden Globe in de categorie beste film. De Globes, die zondag worden uitgereikt, worden gezien als een belangrijke indicator voor de Oscars.

De nominatie van de PGA geeft wat dat betreft weer een beetje hoop. De nominaties van de vakorganisatie in de categorie beste film zijn vaak identiek aan die van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences, de organisatie die de Oscars toekent. Op 22 januari worden de nominaties voor de prestigieuze prijzen bekendgemaakt.

In de categorie beste animatiefilm van de PGA Awards zijn de producties 'Bolt', 'Kung fu panda' en 'Wall-E' genomineerd. 'Curb your enthusiasm', 'Entourage', 'The office', '30 rock' en 'Weeds' maken kans op de prijs voor beste komedieserie. In de categorie beste televisiedrama zijn 'Boston legal', 'Damagas', 'Dexter', 'Lost' en 'Mad men' kanshebbers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen