Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Miryanna van Reeden verstoort anti-abortusactie

Shownieuws

Miryanna van Reeden heeft donderdag een demonstratie van anti-abortusactivisten verstoord. "Ik reed er met de auto langs, maar ik ben er voor teruggefietst."

Miryanna van Reeden kon zich niet inhouden toen ze donderdagavond zag dat anti-abortusactivisten een demonstratie hielden voor de deur van een abortuskliniek in Amsterdam. "Ik reed hier net met de auto langs, maar ik ben er speciaal voor teruggefietst", brieste de actrice.

De 41-jarige Van Reeden beschuldigde het handjevol demonstranten ervan dat ze inspeelden op het sentiment. "Als je ergens tegen bent, moet je gewoon je politieke bewustzijn gebruiken en op een politieke partij stemmen die tegen abortus is", bitste ze. "Dan ga je niet mensen lastigvallen die gebruikmaken van een instelling die legaal is. Als het hele land ertegen zou zijn, komt er een wet en dan stopt het. En zolang dat niet het geval is, is dit niet een nette manier om te protesteren. Dat is inspelen op sentimenten en daar kan ik gewoon echt niet tegen. Dat vind ik vals en oneerlijk."

De Julia's Tango-actrice is 'absoluut voor' abortus. "Het is misschien niet het fraaiste wat er is. Ga vooral aan de pil of doe het helemaal niet", vindt ze. "Maar als het gebeurt, is het een mogelijkheid. Er is al een grens tot wanneer het mag, dus het is al ingeperkt. Het is niet een kind dat je aborteert, het is een flopje, een frubbeltje, een knopje."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen