Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Schadevergoeding voor Little Britain-sterren

Shownieuws

De makers van Little Britain USA krijgen een schadevergoeding van de Daily Star. De hoogte van het bedrag is nog niet vastgesteld, zo meldt de BBC.

Matt Lucas en David Walliams krijgen een schadevergoeding van de Britse krant Daily Star. Het duo, dat samen de komedieserie Little Britain USA maakt, sleepte het tabloid voor de rechter nadat het ten onrechte beweerde dat homorechtenorganisaties beledigd waren door het satirische programma. De hoogte van de schadevergoeding is nog niet vastgesteld, zo meldt de BBC vrijdag.

In september plaatste de krant het bericht dat Walliams en Lucas verschillende 'roze protestgroepen' hadden geschoffeerd met sketches uit het BBC-programma, dat ook op de Amerikaanse betaalzender HBO te zien was. Volgens de rechter had er geen enkel protest plaatsgevonden en bleken de twee groepen, die in het bericht werden genoemd, niet eens te bestaan.

De advocaat van Express Newspapers, waaronder de Daily Star valt, bood namens zijn cliënt verontschuldigingen aan voor de valse berichtgeving.

Vorige maand werd bekend dat er een vervolg komt op de zesdelige serie Little Britain USA. HBO bestelde een tweede deel van het sketchprogramma, ondanks geruchten dat de komedieserie te obsceen was voor de Amerikaanse televisie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen