Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Cas Jansen bindt schaatsen onder voor filmrol

Shownieuws

Cas Jansen speelt een hoofdrol in de nieuwe film 'De hel van '63' van regisseur Steven de Jong. Eerder werd al bekend dat Chris Zegers in de film speelt.

Cas Jansen speelt een hoofdrol in de nieuwe film 'De hel van '63' van regisseur en producent Steven de Jong. Eerder werd al bekend dat Chris Zegers en Chava voor in 't Holt een hoofdrol hebben bemachtigd in de film over de Elfstedentocht. Dat hebben De Jong en distributeur Bridge Entertainment Group vrijdag bekendgemaakt.

De 31-jarige Jansen, die eerder te zien was in films als 'Lek', 'De Dominee' en 'Vet hard', wordt net als Zegers en Voor in 't Holt voor zijn rol getraind door schaatscoach en NOS-analyticus Henk Gemser. In 1963 was Gemser een van de 69 deelnemers die de barre tocht wisten te volbrengen. Duizenden schaatsers moesten onderweg opgeven vanwege het ijskoude weer en sneeuwstormen.

Eind volgende maand starten de opnamen van 'De hel van '63' in Friesland, Lapland en Litouwen. Eind volgend jaar moet de film in de Nederlandse bioscoop te zien zijn.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen