Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paul Simon in bestuur van conservatorium Boston

Shownieuws

Paul Simon en Christopher Guest zijn toegetreden tot het bestuur van het Berklee College of Music in Boston. Dat heeft het conservatorium bekendgemaakt.

(Novum/AP) - Paul Simon en Christopher Guest zijn toegetreden tot het bestuur van het Berklee College of Music in Boston. Dat heeft het Amerikaanse conservatorium donderdag bekendgemaakt. De muzikant en de acteur hadden beiden al eerder eredoctoraten ontvangen van de opleiding.

De directeur van de onderwijsinstelling zei te geloven dat Simon en Guest een aanvulling zullen vormen binnen het bestuur met hun kennis over componeren, optreden en film.

De 67-jarige Paul Simon werd bekend als de helft van het duo Simon & Garfunkel, dat in de jaren zestig hits scoorde als 'Bridge over troubled water' en 'Mrs. Robinson'. Nadat het duo uit elkaar ging in 1971 begon hij een succesvolle solocarrière. Hij werd in 2001 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

De 60-jarige Guest is niet alleen acteur, in films als 'Sticky Fingers' en 'A few good men', en regisseur, van films als 'Waiting for Guffman' en 'Best in show'. De man van actrice Jamie Lee Curtis componeerde ook de muziek van films als 'This is spinal tap' en 'A mighty wind'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen